You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Karcsúsító élelmi rostok a paprikában is

A magyar paprika élelmi rost tartalma ugyan nem a legmagasabb a zöldségek közül, de azért találunk benne rendesen. Emellett bővelkedik vitaminokban, ásványi anyagokban és alacsony kalóriatartalma miatt ideális választás akkor is, ha diétázunk. Nézzük csak miért is fontos a rostdús és vitamindús táplálkozás! Világunkban egyre gyakoribbá válnak azok a megbetegedések, amelyek kialakulásában jelentős szerepe van a helytelen táplálkozásnak és a rohanó életvitelnek. Ne veszítsük hát szem elől, hogy egészségünk megőrzésének alapvető feltétele a minőségi táplálkozás. A legfontosabb energiát adó tápanyagok a fehérjék, a zsírok, és a szénhidrátok, emellett szükségünk van különféle vitaminokra, ásványi anyagokra, és az emésztésben kiemelkedő szerepe van az élelmi rostoknak is. Az élelmi rost nem tápanyag, ugyanakkor egyik legfontosabb összetevője táplálkozásunknak.


Mi is az az élelmi rost?

Az élelmi rost a növények nyers, ehető része, mely nem tud megemésztődni, így érintetlenül halad tovább a bélrendszerben.


Az élelmi rostok egészségben való szerepe:

Az élelmi rostok a bélműködés javításával különféle bélrendszeri betegségek kockázatát csökkentik. Az oldható rostok lassítják a szénhidrátok emésztését, felszívódását, lassítják a vér glükózszintjének evés utáni hirtelen emelkedését, valamint az inzulinválaszt.

Az elhízás, a cukorbetegség és a magas vérzsírszint kialakulásában veszélyeztető tényező a rostszegény táplálkozás. A rost a diétában kalóriahozzáadás nélkül vezet a telítettség érzéséhez.


Egészségünk megtartása érdekében naponta mintegy 30 g növényi eredetű rostot (gyümölcsöt, zöldséget és teljes kiőrlésű gabonaterméket) kell elfogyasztanunk.

A változatos, rostdús étrendbe a magyar paprika könnyen beépíthető rostforrás lehet. Indíthatjuk a reggelt tojásos paprikával, készíthetünk akár egy gazdag lecsót ebédre és zárhatjuk a napot egy könnyű salátával, amire pár szelet paprikát is dobunk.


Böngéssz receptjeink között, tarts paprikanapot!

Itt érsz el minket:

Bakó Kertészeti Kft.
6600 Szentes, Árpád utca 44.

Mobil
+36 30 682 5531
E-mail
info@szentesipaprika.hu
Lépj kapcsolatba velünk!