You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Miért fogyassz minden nap paprikát?

A paprikát nem kell bemutatnunk senkinek. A paprika azonban számos olyan élettani hatással rendelkezik, amit már kevesen ismernek.
Modern és tudatos táplálkozásunk során biztosan te is számos egzotikus növényt fogyasztasz, pedig hazánk egyik alapvető növényét, a paprikát szinte bármikor elérheted.


 • Vitaminok

  A paprika rendkívül gazdag C-vitaminban és A-vitaminban, napi C-vitamin szükségleted akár egy fél kápia paprikával fedezheted.

 • Védelem

  A paprika, hasonlóan a paradicsomhoz tartalmaz többféle bioflavont, amelyet szervezetünk a rákos megbetegedések megelőzésében kiválóan hasznosít.

 • Szívügy

  A paprika serkenti a vérkeringést, ezáltal számos szív és érrendszeri betegség megelőzésében, gyógyításában jelentős szerepet játszik.

 • Koleszterin

  Korunk népbetegsége a magas koleszterin. Ne jussunk el odáig, hogy gyógyszerrel kelljen kezelni, együnk sok paprikát! Káliumtartalmának köszönhetően csökkenti a koleszterint a vérben és hozzájárul a szív jobb működéséhez.

 • Emésztés

  A paprika az emésztésre is jó hatással van, felgyorsítja az anyagcserét, élelmi rost tartalmának köszönhetően segíti a legjobb formánk elérését vagy megtartását!


Ne habozz! Keresd a Bakó Paprikát!
Termékeink

Fehér paprika

Aki sok paprikát fogyaszt, egészségesebb az átlag embernél! Ha a paprika mindennapi élted része, te is egészségesebb, energikusabb és temperamentumosabb lehetsz! Fehér húsú szentesi paprikánkat fogyaszd szeletelve, harapva, apróra vágva, csíkozva vagy ahogy jól esik. Reggel süss egy tápláló paprikás rántottát, vidd magaddal a paprika szeleteket tízóraira, kockázz belőle a salátádba ebédkor, kora este pedig néhány szem paradicsommal, spenótlevéllel turmixolj belőle egy frissítő zöldség dzsúzt. Pompás ízorgia!

Próbáld ki te is, hogy kirobbanó formában lehess!

Kápia paprika

Itt a piros! Ha a pirosat jobban szereted, akkor válaszd a szentesi Kápia paprikánkat! A paprika egészségre gyakorolt jótékony hatása arányban van színének intenzitásával. A piros paprika még több aktív anyagot tartalmaz, mint kevésbé színes társai, érettebb, édesebb és még ízesebb. Egy piros paprikában háromszor annyi C-vitamin van, mint egy narancsban és még hámozni sem kell! Hatóanyagai által felmelegíti a vért, élénkíti az anyagcserét, felfrissít. Úgy érzed kellene egy kis energia?


Próbáld ki te is, meglátod rabul ejt!


Fajtakísérletek

A Duna-R vetőmag nemesítő céggel évek óta szoros kapcsolatban állunk, együttműködésünk során jelenleg is közel 700 különböző fajta paprika vetőmaggal kísérletezünk. A fajtakísérletek során folyamatosan keressük az integrált üvegházi paprikatermesztésre leginkább alkalmas paprikafajtákat, melyek a legkülönfélébb fogyasztói igényeket is kielégítik majd.


Tőlünk mindig számíthatsz valami újra!