You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Bakó Kertészet

Gazdaságunk

Mondhatnánk, hogy paprikát termelni bárki tud, de egészséges és szép paprikát termelni úgy, hogy környezetkímélő módon fogyasztóbarát terméket állítsunk elő, nem mindenki.

Az 1970-es évektől kezdtük a paprikatermesztést Szentesen, melyet folyamatos technológiai fejlesztéssel ma már egy korszerű gazdaság keretei között működtetünk. Hiszünk abban, hogy környezettudatos gondolkodással, a rendelkezésre álló erőforrások megfelelő használatával egy szépen fejlődő gazdaságot tudunk működtetni, ahol szakmai alapokon nyugvó termelést és kereskedelmet lehet folytatni.

Kertészetünkben izolált talaj nélküli termesztéssel egy tisztább, könnyebben kezelhető környezetben folyik a paprika hajtatása, ezzel egészségtől kicsattanó, kiváló minőségű árut állítunk elő.
Miért lesz szebb és egészségesebb így a paprika?

 • Betegségek kockázata minimális

  Kizárt vagy minimális a talajból adódó fertőzés veszélye.

 • Kiegyensúlyozott fejlődés

  A környezeti tényezők a növények igényeinek megfelelően pontosan szabályozhatók (hőmérséklet, optimális vízellátás), így kevesebb stressz éri a növényt.

 • Gyorsabb, biztosabb növekedés

  Az ideális körülmények biztosítása korábbi érést eredményez. A hajtatott áru piaci jelenléte hosszabb ideig tartható, így az év nagy részében tudod a Bakó Paprikát fogyasztani.

 • Gazdaságos termelés

  A jól szabályozható termesztés következtében csökkenthető a kijuttatott öntözővíz mennyisége, a betegségek alacsony kockázata miatt kevesebb vegyszer kijuttatására van szükség.

 • Magasabb termésátlag, jobb termésminőség

  A paprika a számára legideálisabb környezetben tud fejlődni, amit gazdagabb, kiváló minőségű és kirobbanóan egészséges terméssel hálál meg.

 • Optimális tápanyagellátás

  A különböző fejlődési szakaszokban gond nélkül biztosítható a megfelelő tápanyag-ellátottság.

A Bakó Paprikát a természet kincsei táplálják és védik!

Fenntarthatóság

Az izolált termesztés alap feltétele a kiváló minőségű víz, amely Szentesen a rendelkezésre álló megújuló termálvíz kincsnek köszönhetően biztosított. Szentesen egy 12 termálkútból álló termelési központ jött létre, ahol kaszkád hasznosítás után egy 140 ha-os termáltóba kerül a kitermelt termálvíz már 40 éve, létrehozva ezzel egy olyan különleges természeti értéket, ami 2005-ben fokozottan védett területté lett nyilvánítva. Ennek a termelési integrációnak részese családi vállalkozásunk is.


Fűtés

Környezettudatos gondolkodással 2012-ben a PB gáz kiváltására és a széndioxid kibocsátás csökkentése érdekében egy új termálkutat létesítettünk telephelyünkön, mely 1 450 méter mély és 65 C° -os vizet ad.

Kiemelten fontosnak tartjuk a fenntarthatóság biztosítását ezért a pazarlás elkerülése érdekében a vízkitermelésre kettős szabályzást alakítottunk ki. Számítógép vezérlésű rendszerek alkalmazásával a felhasznált termálvíz-mennyiség a felére csökkenthető, és csak annyi víz kerül a felszínre, amennyire valóban szükség van.

Biológiai növényvédelem

A mezőgazdasági kártevők és kórokozók elleni védelem kiemelten fontos a zöldségtermesztés során. Gazdaságunkban biológiai növényvédelemi eljárásokat is alkalmazunk, melynek során a mezőgazdasági károsítók természetes ellenségeit használjuk fel azok visszaszorítására, elpusztítására.

Az integrált növénytermesztésben a biológiai növényvédelem egyre inkább elterjedt, hiszen lényeges és hatékony kiegészítője a kémiai védekezésnek, nagymértékben hozzájárul a kémiai növényvédőszer-felhasználás mérsékléséhez, ezzel a környezetterhelés és a szermaradványok csökkentéséhez, így még egészségesebb paprika kerülhet a te asztalodra.

Együttműködő partnereink:


Paprika fajták

Termesztés szenzorai


GONDOSKODÓ FIGYELEM, A JÖVŐ REMÉNYSÉGEI

Gazdaságunk egy családi vállalkozásból nőtte ki magát, ahol családunk minden tagjának meghatározó szerepe van a paprika termesztésében. Gazdaságunk lelke Edit, aki gondoskodó figyelemmel kíséri minden egyes paprika termés fejlődését a virágképződéstől a betakarításig.

A Bakó Paprika jövőjét kívánjuk felvirágoztatni azzal, hogy gyermekeink is a legnagyobb rajongással fogyasztják kiváló minőségű termékeinket, példát mutatva, hogy az egészséges életmódra nevelést már gyermekkorban el kell kezdeni.Víziónk

Ma szedtük!

A Bakó Paprika titka a gondoskodó termesztési folyamat mellett a frissességben rejlik. A frissen szedett paprika illata és íze semmivel össze nem hasonlítható ízélményt nyújt.

Küldetésünk, hogy paprikáink még a szedés napján fogyasztóink asztalára kerülhessenek, ennek érdekében folyamatosan fejlesztjük logisztikai hálózatunkat és bővítjük viszonteladóink körét.


Hamarosan mindenhol ott leszünk!
Figyeld a logónkat és kövesd a friss paprika illatát!